Maailman suurin laukkakilpailu – Triple Crown

Triple Crown on kolmevuotiaden lämminveristen hevosten laukkakilpailu, joka koostuu kolmesta osakilpailusta: Kentucky Derby, Preakness Stakes sekä Belmont Stakes. Triple Crown palkinnon saa hevonen, joka voittaa kaikki kolme osakilpailua. Ensimmäinen Triple Crown voittaja oli Sir Barton jockeyna Johnny Loftus vuonna 1919 ja viimeisin voittaja on vuodelta 2018 oleva Justify jockeyna Mike Smith.

Kentucky Derby

Kentucky Derby on toukokuun ensimmäinen lauantai käytävä Triple Crownin ensimmäinen osakilpailu. Kilpailu on perustettu vuonna 1875 ja sen radan pituus on 1,25 mailia. Kentucky Derby sijaitsee Louisvillessä Kentuckyn osavaltiossa Yhdysvalloissa. Voittajalle on luvassa kahden miljoonan dollarin palkintosumma. Radan ennätys on 1:59 vuodelta 1973.

Preakness Stakes

Preakness Stakes on vuonna 1873 perustettu lämminveristen laukkakilpailu, joka on arvostetun Triple Crown kilpailun toinen osakilpailu. Preakness Staksin rata sijaitsee Baltimoressa Marylandin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Radan pituus on 1,2 mailia ja kilpailu kestää yleensä noin kaksi minuuttia. Radan nopeusennätys on 1:53 vuodelta 1973. Osakilpailun palkintosumma on 1,5 miljoonaa dollaria. Preakness Stakesin -osakilpailu käydään toukokuun kolmas lauantai.

Belmont Stakes

Belmont Stakes on Triple Crown kilpailun kolmas ja samalla viimeinen osakilpailu. Rata on perustettu vuonna 1867 ja sen pituus on 1,5 mailia. Belmont Stakes sijaitsee Belmont Parkissa New Yorkissa Yhdysvalloissa. Radalla juostu ennätys 2:24 on vuodelta 1973. Belmont Stakes -osakilpailusta käytetään usein myös nimeä “Test of the Champions” eli Mestarien Testi. Belmont Stakes -osakilpailu käydään kesäkuun toisena lauantaina.