Ravien seuraaminen netistä

Nyt niin raviurheilua kuin muutakin urheilua voi seurata netin kautta live streamina. Varsinkin monet vedonlyöntiä tarjoavat sivustot antavat mahdollisuuden tähän. Suomalaisten fanien ei siis tarvitse edes avata televisiota, tai ostaa urheilukanavia nähdäkseen maailman parhaimmat ravitapahtumat.

Lyö vetoa livenä

Monet ovat tottuneet siihen, että vedonlyönnissä kohteesta lyödään vetoa jo ennen kilpailun alkamista. Nyt asiat ovat kuitenkin toisin, sillä myös raveista voi lyödä vetoa livenä hevosten ollessa jo liikkeellä. Kertoimet vaihtuvat sitä mukaa, mitä raveissa milloinkin tapahtuu. Vuosien aikana vedonlyönti hevosurheilussa on siis muuttunut paljon siitä, mitä se vielä aiemmin sitten oli.

Suomalainen Veikkaus näyttää suorana kaikki suurimmat ravitapahtumat. Esimerkiksi toukokuun viimeisenä viikonloppuna käytävä Elitloppet on yksi ravimaailman suurimmista kilpailuista. Sinne kokoontuvat maailman parhaimmat ravihevoset ja joka vuonna mukana on monia hevosia myös Suomesta. Yksi Suomen tunnetuimmista ohjastajista on Jorma Kontio, joka on tehnyt pitkän uran ravien parissa. Vuonna 2020 Elitloppenin odotukset olivat korkealla, sillä Kontio ohjeisti nousujohteessa olevaa hevosta, Elian Webbia. Yllättäen kuitenkin suomalaisista hevosista suurimman voiton otti Kalle ja Tanja Koffertin kasvattama ruuna Valiant Dream. Valiant Dreamia ohjastaa Mika Forss.

Suomen suurin ravitapahtuma on St Michel-ajot. Ne pidetään Mikkelissä. Ajoihin kokoontuu runsaslukuinen joukko maailman huippuhevosia joka puolelta maailmaa. Monet raviurheilun ystävät kokoontuvat Mikkeliin katsomaan raveja livenä. Jos siihen ei ole mahdollisuutta, voi raveja seurata etänä ja luonnollisesti samalla lyödä vetoa netissä. Veikkauksen lisäksi raveista voi lyödä vetoa niin Betssonin, Unibetin, Nordic Betin kuin monien muidenkin nettikasinoiden kautta. Vedonlyönnissä tärkeintä on lukea asiantuntijoiden ravivihjeet ja ottaa ne huomioon omissa vedoissaan. Joskus aikaisemmissa kilpailuissa pärjännyt hevonen voi olla alavireinen, jolloin siltä ei voi odottaa parasta mahdollista suoritusta. Raviurheilun kohdalla yllätyksiä tulee paljon, joten aina ei muutenkaan ole järkevää veikata ennakkosuosikkia.

Kaikille kohteille annetaan kertoimet, joiden mukaan mahdolliset voitot lasketaan. Mitä epätodennäköisempi voittaja hevonen on, sitä korkeammaksi kertoimet nousevat. Ennakkosuosikkien kohdalla kertoimet ovat kohtalaisen pienet, joten ennakkosuosikkeja veikkaamalla ei voi voittaa suuria voittoja. Tosin monia kohteita yhdistelemällä myös ennakkosuosikkien veikkaaminen kannattaa.